Mens eksamen i klassisk fiolin nærmer seg med stormskritt prøver jeg å finne litt tid til de andre sjangrene jeg trives i! Så eksamenstida krydres med blues mens Reverend Frank Henry and the Delta Boys (og jente) gjør seg klare for å løfte taket på Onkel Aksel i september! Reverend Frank Henry har vært ute med kameraet også!

18489885_568294216893076_6703657955023884264_o18422459_568293360226495_8806563064049158814_o

Lyst til å vite mer om oss? Her er presseskrivet!

Rev. Frank Henry & The Delta Boys er med sin akustiske blues, en spennende nyskapning på den Sørlandske blueshimmelen. Etter spillejobber lokalt, blant annet i Christiansand Blues Club og Mandal Bluesklubb, har de blitt en aldri så liten snakkis i bluesmiljøet her helt sør.
Gruppa startet opp som en duo bestående av Harald Solaas (vokal) og Thor Sverre Gabrielsen (gitar, mandolin). Begge var på dette tidspunktet medlemmer i Ritas Lolitas, og The Delta Boys har tatt med seg entusiasmen og formidlingsgleden Ritas var så kjent for, inn i det akustiske konseptet. Første gang navnet Rev. Frank Henry & The Delta Boys ble tatt i bruk, var på en rundreise i Mississippi og «dalstrøka der omkring» i 2002. I et besøk i Sun Studio i Memphis, fant Harald og Thor Sverre ut at det faktisk var mulig å gjøre innspillinger i det legendariske studioet, og resultatet ble en EP med tre låter. Dette ble gjentatt ni år seinere. Tre nye Sun innspillinger. Denne gangen med litt hjelp i studio fra Barbara Blue, «The Queen of Beale Street» (koring) og Robert Tooms på munnspill.
Vel hjemme igjen begynte det som i dag er Rev. Frank Henry & The Delta Boys å ta form. Per Gunnar Birkeland, som Harald og Thor Sverre hadde spilt sammen med før, var klar for å børste støv av ståbassen, og med Peter Arnesen fikk gruppa en viktig tilvekst. Peter er kjent fra diverse bluesprosjekt i Kristiansand, blant annet «Otra Delta Blues Band» og soloalbumet «Blues her i sør», der han gjør blues på kav kristiansandsdialekt. Peter spiller diverse gitarer, munnspill og tar seg av det vokale på enkelte låter. Etterhvert kom ideen om at en fele på et par låter ville gjort seg, og unge klassisk skolerte Kristiane Valborgland sa seg villig til å prøve seg i et ukjent musikals landskap. Det skulle vise seg at Kristiane, med master i musikk fra UiA, tok sjangeren overraskende fort, og til og med trivdes i band med gubbene.
Gruppa har plukket låter fra de store førkrigs bluesartistene som Blind Willie McTell, Blind Willie Johnson, Mississippi John Hurt, Mississippi Fred McDowell, Rev. Gary Davies, Leroy Carr, Memphis Minnie, Lead Belly, Jimmie Rodgers, Muddy Waters og Robert Johnson, men ofte holdt seg unna de mest kjente låtene og ved noen anledninger funnet fram til noen obskure go’biter. Du får og noen låter fra dagens akustiske bluesartister og Peter Arnesen har laget et par innertiere av noen blueslåter.
Så med Rev. Frank Henry & The Delta Boys får du hele pakka av akustisk blues. Skikkelig ståbass, slide- og fingerpicking gitar, mandolin a la Ry Cooder, stilriktig fele og en karismatisk vokalist som kan sin blues ABC.
Som en bonus vil det gå et fotoshow på en skjerm bak bandet under hele konserten. Her får du bilder fra «pilgrimsturer» Harald Og Thor Sverre har gjort til «Bluesland» sammen med «pastoren», Rev. Frank Henry.

Christiansand Blues Club ønsker deg hjertelig velkommen, og Onkel Aksel er virkelig plassen om man ønsker seg noe godt å spise før konserten. Vi sees!